renata Singh (benca)

benca, 18. 5. 2016, 19.33

my sme to este nezazili chvalabohu

Ing. Jitka Střihavková (Kadlecova-Alena)

Kadlecova-Alena, 16. 5. 2016, 14.27

Dobry clanek. Ctu si ho porad dokola. Presne popisuje problemy mych deti.

Iveta Láznická (lazna)

lazna, 11. 5. 2016, 14.46

Naštěstí takový problém nemáme

Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 10. 5. 2016, 17.10

Ještěže tento problém nemáme. Mívala jsem to jako dítě já a opravdu to nebylo nic příjemného. Trpěla jsem na to ještě v deváté třídě, na výlety se školou jsem dostávala kinedryl, ale představa, že tím musím ládovat svoje dítě každou chvíli, se mi moc nelíbí.

Marie Ruzickova (porsche)

porsche, 7. 5. 2016, 5.42

Dcera od narozeni problem nemela az kolem 1,5 roku ji zacala nevolnost v aute i autobuse.Davame kinedryl pred jizdou a piti pri jizde jen velmi opatrne,cesta obvykle netrva moc dlouho.Byli jsme na tom s manzelem jako deti stejne nakonec nevolnost casem sama vymizela.

andelinka

andelinka, 4. 5. 2016, 18.13

Víceméně každá delší cesta autem s naší starší holčičkou většinou netrvala nikdy déle než cca třicet, čtyřicet kilometrů Najednou TO na ni přišlo, a ačkoliv měla v kapsáři na sedadle mističku a sáček, většinou to prostě nestihla. Takže klasický scénář: zastavit na nejbližší benzínce, umýt a vysušit sedačku, převléct dítko, vyvětrat auto.... Už jsme byli celkem secvičení Stalo se nám to jak při cestě na dovolenou, tak také např. při cestě na svatbu (naštěstí měla na sobě "jen" cestovní šatičky a ne ty pro družičku - to by bylo nadělení). Dlouho jsme pátrali, jak tomu předejít - snažili jsme se, aby nejméně hodinu před cestou nejedla, v autě aby pila jen neperlivou vodu a nic s bublinkami, neměla žvýkačku, dostala tabletku. Ale v globále nic moc nepomohlo a většinou to dopadlo zase další nehodou. Ve věku okolo šesti let ale najednou přišla změna, už je to více než rok a kinetóza se neobjevila. Dětská lékařka říkala, že někdy z toho děti opravdu vyrostou, nebo se lépe přizpůsobí cestování. Stále dodržujeme pravidla, ale jsme rádi, že nyní už jezdíme s čistým a voňavým dítkem, sedačkou i autem a cesta trvá opravdu tak dlouho, jak má.

Katka

Katka, 4. 5. 2016, 8.39

Moc často autem nejezdíme, ale jeden čas jsme jezdili do Brna k lékaři a často jsme ráno uvízli v koloně a dceři velmi vadilo to popojíždění. Napřed zbledla a pak zvracela. Pokud se jelo plynule nebyl problém. Preventivně jsme nedávali nic, ale brala jsem vlhčené ubrousky a náhradní oblečení.