dáša Petrášová (dasza)

dasza, 9. 4. 2016, 17.33

ja bych nezakazovala neco co maji radi atd- ceho tim docilite? u nas funguje nastenka!mame slunicka a mracky..ale nedavame to denne, nekdy za tyden jindy i 3x do tydne, zalezi co se jim povede, jak sou hodni atd.. jinak kluk ma hracky ktere nesmi dcera- a pres to nejede vlak. a muze se uvztekat, proste to jsou jeho veci,, funguje to i naopak, pokud u dcera nechce neco pujcit a zrovna si s tim hraje a mela to prvni, kluk ma smulu a musi cekat. kdyz od sebe chteji mit klid, venuji se kazdemu zvlast. proste kdyz vidim ze kluk chce hrat clovece jen semnou- mala se na nas kouka, a sedi mi na kline, ale nesmi hrat(je to vyjmecne-oni se dosti miluji, ale proste stanovit hranice,. kdyz se zacnou hadat... bud si to vyresi samy, nebo hracku schovavam az se domluvi, nezajima me to.. ale ono se lehko radi, musite si sama najit nakej system, popr zacit u sebe... to pomaha nejvic:)

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 9. 4. 2016, 17.48

Nejsou to moje děti, jsou v rodině na dceru zase zákazy pomáhají ale každé dítě je jiné no...

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 9. 4. 2016, 18.26

Ajo..no ja nezakazuju pac nedavam trest..my se snazime vyvodit dusledky..proste se mi nelibi a myslim ze pro deti to neni nic prinosnyho kdyz se treba za nakou vec zakaze tv.tablet atd...proste zakaz uplne mimo!)

Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 9. 4. 2016, 15.07

V montessori se třeba používají oddělené koberečky. Každé dítě má takový svůj kobereček, na kterém má svoje věci, hračky, a na ten kobereček druhé dítě nesmí. To stejné má i druhé dítě. Docela to pomáhá s problémem, aby děti měly svůj osobní prostor. Akorát to chce chvilku a trpělivost než to pochopí.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 9. 4. 2016, 19.12

To nezní špatně ale co když mají i společné hračky?