Bez vajec
30 min. - 2 hod.
jednoduchý
Ingredience:
- Vepřové kotlety
- 1 kg
- Sůl, pepř, česnek, muškátový oříšek
- 1 množství dle chuti
- Listový špenát zmrzlý
- 2 balení
- Máslo
- 2 lžíce
- Mléko
- 200 ml
- Smetana na vaření
- 1 balení
- Sýr vcelku
- 300 g
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Necháme asi půl hodiny odležet.
Mezitím připravíme sýrovou omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr. Za stálého šlehání povaříme 10 minut. Na závěr dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Omáčku dáme stranou.
V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso z obou stran dohněda. I s výpekem přendáme do pekáčku, poklademe zmraženými špenátovými kostkami a přelijeme sýrovou omáčkou. Můžeme trochu podlít vývarem, nebo přidat hoblinky másla.
Podávat se dá s čímkoliv - vařené brambory, bramborová kaše, hranolky... Já zvolila domácí americké brambory.
Špenát kupuji zmražený listový špenát z Penny, ve formě kostek.
Diskuze k této stránce (7 příspěvků)
Zdravím všechny kuchařky a kuchaře, vepřové kotlety zapečené se špenátem a sýrem jsou pro mě jedním z těch jídel, které ráda vařím pro svoji rodinu. Manžel se syny ho milují, a tak ho vařím dost často. Myslím si, že každý má nějaký svůj oblíbený recept na vepřové kotlety, kterému neodolá. Jaký je váš nejoblíbenější způsob přípravy vepřových kotlet? Máte nějaké rodinné tajemství, které přidáváte do tohoto pokrmu?
Je , hned bych si dala, špenát CPU do všeho možného
patricia077, 16. 9. 2022, 14.12
Dlouho jsem nedělala maso se špenátem. Díky za tip.
To vypadá velmi lákavé , určitě udělám, vše z toho milujeme